Energierecuperatie.

Energierecuperatie via o.a. warmtekrachtkoppeling

Het hoeft niet herhaald te worden : energieverbruikers worden steeds meer met hogere energieprijzen en milieueisen geconfronteerd. Laat uw verbrandingswarmte niet via uw schouw naar buiten waaien. Gebruik volop de energie in uw stoom of warm water. Met een slim systeem van energierecuperatie zoals een economiser, rookgaskoeler of recuperatieketel.

Het recupereren van warmte van de rookgassen kan door middel van plaatsen van een economiser en/of rookgaskoeler kan een besparing van ca 10 % (naargelang de toepassing) betekenen en kan de Co² en Nox uitstoot met ca 10 % verminderen.Het plaatsen van een rookgasklep vermindert het schouwverlies bij stilstand van de stoomketel en is een eenvoudige en snel terugbetaalde ingreep.
Met een installatie voor warmtekrachtkoppeling genereert tegelijk elektriciteit én warmte. En dat voelt u aan uw energiefactuur.

Hiernaast kan SRM-Mahy nv – klimaatneutrale – elektrische stoomketels aanbieden.”

Energierecuperatie met biogas

Vervang klassieke brandstof voor thermische toepassingen – stookolie of aardgas – door biogas. En verdien in één jaar uw investering terug via een fikse energiebesparing. Bovendien maakt u het milieu blij.

Bel nu naar ons technische studiebureau voor helder advies, en een pasklare offerte.